5 sfaturi de urmat pentru un designer începător

Orice designer care se află la început de drum se poate simți copleșit de mulțimea de informații disponibilă online. Deși pare descumpănitor, totul se poate învăța și un designer are nevoie de foarte mare răbdare deoarece procesul de învățare este continuu. Lucrurile din domeniul designului se modifică în permanență, iar un designer trebuie să fie la curent și să se perfecționeze, altfel munca lui se va devaloriza.

Totuși începuturile muncii de designer nu sunt ușoare, de aceea am pregătit 5 sfaturi pentru orice designer care dorește să intre într-un domeniu extrem de competitiv.

5 sfaturi pentru un designer începător

1. Trebuie să știi cum să începi

Înainte de a deveni designer va trebui să îți alegi paleta de culori înainte de orice altceva. Orice design poate deveni de succes sau un eșec datorită culorilor folosite. Acestea nu pot fi alese la întâmplare deoarece ele pot influența starea de spirit a celui care privește designul. Este bine ca designerul să aleagă culori care se potrivesc una lângă cealaltă. Dacă nu știi cum să faci asta, poți folosi o paletă de culori disponibilă online. Un tool care te poate ajuta este ColourLovers care îți oferă o paletă de culori unde poți să dai copy paste codului hexa și apoi să folosești acea culoare în Photoshop.

2. Alege fonturile potrivite

Oricât ți-ar plăcea să se joci cu fonturile, nu alege mai mult de două pentru designul tău deoarece vei aglomera imaginea și va arăta inestetic. Dacă ai ales două fonturi diferite pune unul in header și pe celălalt în restul designului. Astfel vei crea un design modern, de calitate și echilibrat.

3. Evită design-urile aglomerate

Dacă vei pune mai multe lucruri într-un design riști să creezi o impresie de aglomerat și delăsător. Lasă spații nefolosite din când în când pentru a crea impresia de aerisit și modern. Va trebui să reții că în design grafic minimalismul dă cel mai bine. Principiul puțin și bun încă funcționează și îți va îmbunătăți orice design creat.

4. Nu te teme de contraste

Folosirea unor contraste în design vor scoate în evidență elementele importante. Uneori o idee bună este oferită chiar de o opoziție, chiar dacă vorbim de design, și nu de conținut. Poți face acest lucru folosind culori, fonturi sau chiar o spațiere între elementele folosite și te vei bucura de un design modern și apreciat de ceilalți. Contrastul cel mai bun este obținut din utilizarea culorilor diferite și poți afla care sunt cele mai diferite cupluri de culori folosind color-wheel-ul din Adobe.

5. Fii ordonat când creezi

Nu uita să fii ordonat când creezi ceva nou. Va trebui să aliniezi obiectele și textele cât mai bine și frumos posibil. Nu pune un element peste altul decât dacă faci asta cu un rost. Uneori suprapunerea dă un efect interesant, dar de cele mai multe ori încarcă designul. De asemenea, poți insera linii între textele scrise pentru a crea secțiuni diferite de design. Fiecare secțiune va căpăta independența sa și va ieși în evidență față de celelalte. Acest sfat este extrem de util când vine vorba de design pentru reclame sau unele postări informative. Este bine ca fiecare design grafic pe care îl creezi să fie unul ordonat, fluent, nu confuz și neglijent. Cei care îl vor privi vor aprecia asta și vor înțelege că este modern și de calitate.

Joburile în domeniul designului sunt din ce în ce mai dorite de către cei care vor să intre în industria IT sau care vor să își schimbe profesia. Deși în general designul cere multă creativitate, mai sunt necesare câteva competențe cheie cum ar fi:

  • tipografia – literele sunt importante până și în design deoarece acestea au nevoie să fie printate de cele mai multe ori.
  • software – trebuie să înveți repede să folosești un software nou care îți poate ușura munca.
  • comunicare -pentru a primi și îndeplini anumite taskuri la timp va trebui să știi să vorbești, să ceri mai multe informații, să înțelegi explicațiile și terminologia specifică domeniului pentru care vei activa.
  • răbdare – deși nu te-ai aștepta, pentru a deveni un designer strălucit va trebui să ai destulă răbdare pentru a lucra la cele mai mici detalii și retușuri. Pot apărea tensiuni între cel care prestează și clientul, dar va trebui să le tratezi cu atenție.