Aplicațiile care te ajută să fii productiv în web design

Web designul este un domeniu în continuă dezvoltare în lumea digitală în care trăim și tot mai mulți oameni se implică în joburi de profil atrași de taskurile atrăgătoare și salariile mari. Pe zi ce trece apar firme noi care au nevoie de site-uri moderne sau pur și simplu site-uri noi. De exemplu, online Unibet are un site atractiv și o aplicație de milioane. Poți căuta să downloadezi această Aplicație Unibet pentru Android și vei vedea despre ce este vorba.

Web designerii cu experiență știu cât de important este să fie productivi indiferent dacă lucrează de acasă sau de la biroul firmei. Există o mulțime de aplicații web care să îi ajute pe designeri să își termine sarcinile la timp. Orice ar vrea să facă designerii au o mulțime de aplicații de productivitate din care să aleagă. Cum industria designului evoluează pe zi ce trece și aplicațiile fac la fel.

Având o mulțime de variante din care să aleagă, designerii se pot simți copleșiți de ofertă. Uneori o aplicație nu se potrivește și atunci trebuie să caute alta care să le ofere exact ce căutau. Unele dintre aplicații le sunt deja familiare designerilor pe când altele sunt noi. Important este că fiecare dintre ele îi vor ajuta să economisească timp, energie și bani când vine vorba de lucratul în domeniul web designului.

Sketch

Aceasta este cea mai bună aplicație dintre toate și aproape oricine o cunoaște. Deși mulți designeri se bazează pe Photoshop când vine vorba de crearea lucrărilor lor, există și persoane care folosesc Adobe XD și alte programe lansate de Creative Cloud.

Directorul creativ de la Superrb a trecut la Sketch in 2017 și recomandă această aplicație cu toată încrederea. Vorbește despre cum sortarea documentelor și efectuarea corecturilor este mai ușoară cu Sketch decât cu Photoshop, iar interfața este mult mai ușor de folosit. De asemenea, comunitatea fan a programului oferă designerilor o mulțime de plugin-uri care să le facă viața mai ușoară și munca mai rapidă.

UXPin

Următoarea aplicație de pe listă este UXPin, un prototip disponibil pentru Mac, Windows sau pentru browserul folosit de fiecare utilizator. Această aplicație ajută designerii când vine vorba de lucratul cu codul și componentele de cod. Conține elemente de librării integrate pentru iOS, Bootstrap și altele, plus sute de seturi de iconițe gratis care te vor ajuta să lucrezi mai ușor. Folosind această aplicație îți poți crea primul prototip pe gratis, iar dacă modul de lucru ți se potrivește poți să îți cumperi abonament lunar. De asemenea, fanii Sketch vor fi încântați să audă că UXPin a introdus recent integrarea cu Sketch.

Adobe XD

Designul cu Adobe devine din ce în ce mai ușor când vine vorba de Adobe XD care a fost actualizat cu diverse elemente. Acesta conține tool-uri de desenat, care te ajută să definești interacțiuni non-statice și preview-uri mobile și desktop.

Figma

Această aplicație este de fapt un tool de design a interfeței care ajută mai mulți designeri să colaboreze în timp real. Este disponibil în browser, pentru Windows, Mac sau Linux. Există atât o variantă gratuită, cât și una plătită din care utilizatorii au de ales. Utilizatorii au declarat că procesul de utilizare a acestei aplicații este extrem de ușor și rapid. Utilizatorii noi pot învăța repede să folosească acest software și pot colabora ușor share-uind fișiere colegilor lor. Figma are caracteristici similar aplicației Sketch, deci cei care cunosc Sketch se vor bucura să audă asta.

Fiecare aplicație are plusurile și minusurile sale, dar fiecare designer este responsabil să găsească modul eficient de lucru cu cele mai potrivite tool-uri pentru aptitudinile și personalitatea sa. Lumea online-ului le oferă resurse de orice tip.