Online marketing pentru afacerea ta

Online marketing-ul este un aspect extrem de important atunci când vorbim despre firme care își comercializează produsele sau serviciile online și la o scară largă. Expunerea online este cuvântul cheie care poate mări de mai multe ori vânzările unei firme, asta dacă totul este făcut cum trebuie. Pentru a crea o strategie de marketing eficientă trebuie urmați câțiva pași importanți care cer maximum de atenție.

Care sunt cele 4 direcții când vine vorba de online marketing?

  • Social media
  • Viralitate
  • Conținut

Social media

Doar în 2016 în țara noastră au fost investiți 65 milioane de euro în marketingul digital pentru Facebook și Google. Deși există mai multe rețele sociale acestea două au importanța cea mai mare. Realitatea este că sunt eficiente, dar extrem de scumpe pentru afacerile de dimensiuni mici.

Pentru a se promova mai ieftin, o alternativă este rețeaua Instagram care doar în țara noastră are 418.000 de utilizatori care sunt de fapt potențiali cumpărători. Pentru șanse cât mai mari de vânzări este bine ca ținta promovării online să fie categoria de vârstă 16-24 ani de sex feminin, dar și cea de 25-45/50 ani. De asemenea, bărbații mai tineri de 24 ani sunt și ei potențiali clienți.

Viralitate

Pentru ca informația să ajungă la potențiali clienți este bine ca firmele să creeze anunțuri plătite realizate în mod corect. De exemplu, pe Facebook nu Boost post este butonul care are cele mai mari șanse de vânzări, ci crearea unui anunț direct din Ads Manager.

De altfel, pe Facebook mai există un tip de promovare de tip carusel pentru a spune o poveste despre orice produs sau serviciu. Această opțiune oferă posibilitatea de a atașa mai multe poze sau video-uri la aceeași reclamă. Cel puțin în domeniul comerțului acest tip de anunț funcționează ca prin farmec.

Pentru a crea un ad de succes va trebui să folosim 4-5 slide-uri bine alese, alături de care să postăm o poveste în text. Fiecare imagine și cuvânt trebuie alese cu grijă pentru că de ele depinde succesul sau eșecul ad-ului de tip carusel.

Conținut

Dintre toate metodele de promovare online, conținutul este varianta clasică și simplă care încă funcționează. Cel mai simplu mod de a te face cunoscut este să răspunzi întrebărilor postate pe forumuri și așa îți vei construi autoritatea și faima.

Firmele americane folosesc acest truc răspunzând întrebărilor de pe forumuri extrem de apreciate și populare cum ar fi Quora. Deși nu ne comparăm cu firmele americane, trucurile lor ne pot ajuta și pe noi. Astfel oamenii pot ajunge mai repede pe profilul firmei și pot avea o impresie mai bună despre firmă și produsele sale.

Promovarea online este mult mai eficientă decât metodele tradiționale de promovare a unei firmei și a produselor/serviciilor sale, de aceea firmele trebuie să folosească tehnologia în avantajul lor.