Tot ce trebuie să știi despre marketing prin conținut

Lumea virtuală în care se folosesc tehnicile de marketing online are nevoie întotdeauna de conținut de calitate. Acesta va atrage și apropia sau respinge definitiv clienții potențiali. Pe lângă textul propriu-zis al paginilor unui site, este util ca acesta să conțină o secțiune de blog în care conținutul să fie cât mai prietenos.

Cum faci rost de conținut atractiv?

  • Intervievezi experți în industrie pentru a obține conținut ușor de distribuit.

Cea mai ușoară metodă de a obține conținut valoros, care să intereseze utilizatorii și să fie share-uit pe rețelele de socializare – mergi la experți. Ei îți pot oferi genul de conținut pentru care utilizatorii să dea un share și pentru alții. Crearea unui conținut de calitate este cea mai simplă metodă de a atrage clienții și a pune valoare pe brandul tău.

De asemenea, pentru ca articolele firmei să aducă oameni ca potențiali clienți este bine ca persoana care se ocupă de marketing să aducă mai mult trafic spre website. Pentru a face asta, un site trebuie să fie optimizat din punct de vedere SEO. Astfel cei care vin să citească articolele se pot transforma ușor în clienți sau viitori clienți.

De exemplu, în domeniul fashion sau SEO, un creator de conținut poate face rost gratis de articole intervievând oameni importanți din industrie. Aceștia pot oferi sfaturi, idei, trucuri care vor fi apreciate de vizitatorii site-ului. De obicei, ei răspund pozitiv cererilor de acest gen deoarece își fac reclamă în mod gratuit și astfel își sporesc notorietatea în domeniu. Cele două părți au doar de câștigat din această mică idee de colaborare. Orice domeniu are oameni cu care poți colabora și de la care poți afla lucruri interesante, dar mai ales ei te pot ajuta să aduci oameni pe site.

  • Aflarea datelor de contact

Deși vin utilizatori pe site, este nevoie de mai mult de atât. Orice webmaster are nevoie de date de contact de la orice vizitator. Oamenii nu își oferă datele de contact, nici măcar adresa de email, dacă nu primesc nimic în schimb. De aceea, pentru a-i „păcăli” să își lase datele va trebui să le oferi ceva la schimb.

De exemplu, le poți oferi un raport pe tema care îi interesează.

Dacă vizitatorii caută pe Google informații despre „marketing digital” le poți oferi un raport legat de noile tehnici de marketing digital din anul curent și astfel le vei afla numele și adresa de email.

  • Analiza concurenței

O altă idee de a face rost de conținut atrăgător este să analizezi ce postează concurența și să le oferi vizitatorilor tăi un conținut similar ca tehnică de redactare și calitate. De asemenea, dacă ai multe articole pe blog le poți folosi pe cele mai vechi sau le poți actualiza sau îmbogăți. Cei care urmăresc blogul vor aprecia eforturile de a le oferi conținut de calitate în mod permanent.

Marketingul prin conținut este o tehnică utilă de a atrage vizitatori care se pot transforma rapid în clienți, ceea ce nu înseamnă nimic mai putin decât vânzări, adică venituri pentru webmaster. Cea mai bună tehnică de marketing este actualizarea metodelor în permanență.